Om det nye Heimdal
Om os
Restaurant Heimdal hed tidligere Restaurant Ferndale. Den lå i Havnegade 12.
Restaurant og Cafè Heimdal blev i 1971 solgt af Lili Larsen til Aage Jensen og Inga Madsen, Højrup Kro. De solgte i ?? til Anette Jensen og Carsten Rasmussen, Ulbølle.
I 1988 skiftede restauranten ejer til Esben Bruntse.
Det lukkede i 2001, da ejeren Peter Jacobsen både lukkede værtshusene Heimdal og Tre Kroner.
I 2002 blev værtshuset købt af ingeniør Frits Korsgaard. Han forpagtede det ud til Jeanette Madsen og Johnny Jensen. I 2003 var ejeren Yvonne Ingildsen. I 2007 røg værtshuset på konkurs. I 2008 startede værtshuset op igen med forpagter Jane Juel Christensen og Torben Christensen, men værtshuset fik konstant naboklager over støj fra gæsterne. I 2012 fik værtshuset tilladelse (på prøve) til at holde åben til kl. fem, men den blev senere ændret til kl. to. Parret opsagde forpagtningen i 2013.
Michael Heering åbnede Heimdal i august 2016, og har gjort det tidligere værtshus til et populært og anderledes spisested i byen. Michael Heering (76), er begæret konkurs i februar 2018, efter længere tids sygdom havde tæret på økonomien. Han havde fået konstateret Parkinsons.
I starten af juli 2022 slår Anders Jacques dørene op til restauranten, men der gik ikke længe før en Fagforening begærede restauranten konkurs, da et medlem ikke fik sin fulde løn. Det skete i slutningen af samme år han åbnede. Hans bank havde ligeledes lukket hans konto, da han ikke blev betragtet som en god kunde.
Michael åbnede Det Nye Heimdal juni 2023.
Heimdal er beliggende i en af byens bevaringsværdige bygninger. Alene havnen bærer præg af maritim atmosfære, med hyggelige omgivelser og æstetik. Dette er også bevaret inde på Det Nye Heimdal, hvor indretningen er bevaret fra gammel tid. Man sidder i rolige og maritime omgivelser, hvor der kan nydes drikke og spise i hyggelige båse. Man har også mulighed for at sidde i den hyggelig baggård, hvor vejens trafik nærmest ikke høres.
Om sommeren har Det Nye Heimdal, et område overfor restauranten, hvor der opstilles spisepladser, så man kan sidde hel tæt på skibene i havnen.
Hvert år kommer der en masse velholdte og flotte træskibe som lægger til kaj i Faaborg Havn. Den dag laver Det Nye Heimdal lidt ekstra kræs for gæsterne.


